Historie van kuuroord Truskavets. 

 

Een zeer oud balnologisch resort met een geschiedenis van 180 jaar.

 

In verschillende tijden was de stad onder invloed van tal van historische, culturele en archeologische evenementen.

 


Historische feiten van het resort:

 

1820 - In het kleine dorpje Truskavets werden de eerste helende bronnen van mineraalwater ontdekt. 

1827 - de officiële datum van de oprichting van de balneologische(therapie die gebruikmaakt van baden) badplaats Truskavets. Het verkrijgt de status van Oostenrijks imperium resort. 

1833 - unieke eigenschappen van Naftusya worden ontdekt. Dit water wordt gebruikt voor intern gebruik.

1836 - beheerder van staatslandgoed in Truskavets Juzef Mizevskiy krijgt van de overheid toestemming van de overheid om een ​​klein gebouw met 8 badcabines hydropathisch te bouwen en kamers voor vakantiegangers.

1846 - in Truskavets werkt een hydropathisch hotel op 30 kamers en 14 privévilla's.

1860 г. - voor rust in Truskavets zijn 12 gebouwen geopend in 120 kamers en 14 privévilla's. Aan het einde van ХІXe eeuw wordt Truskavets een resort op Europees niveau.

 

1911 - Truskavets was eigendom van Stock union «Truskavets springs» onder leiding van Drogobich districtsmaraal Raimond Jarosh. Resort is actief aan het ontwikkelen.

1912. - is open nieuwe spoorweg Drogobich - Truskavets, 12 km lengte, die een grote rol speelde in de territoriale ontwikkeling van de regio. Later taiways verbinden Truskavets met Lviv, Krakov, Poznan, Lublin, Warschau.

1913. - voor groot succes in de ontwikkeling van behandelingsbasis werd Truskavets beloond met «Grote gouden medaille». In die tijd worden hotels, villa's, sanatoria, nieuwe waterplanten actief gebouwd.

1930- Het historische centrum van Truskavets wordt gevormd, zijn oudenvirons actief ontwikkelen.

1947. - Eerst in resort werd begonnen met het gebruik van een nieuwe methode van thermotherapie - Ozokeriettherapie. Nieuwe methoden voor fysiotherapeutische behandeling worden ook gebruikt.

1958. - werden geopend tak van Bohomoletz Oekraïense sciense-onderzoekende Institutuut van balneologie van onderzoek en verspreiding van nieuwe methoden voor balneologische behandeling.

1990 - in Truskavets werken bijna 40 therapeutische faciliteiten, waaronder sanatoriums «Vesna», «Almaz», «Kristal», «Yantar», «Rubin», «Berezka. ».

 

Aan het begin van de 21 eeuw bezoeken bijna 350.000 mensen uit verschillende landen van de wereld elk jaar Truskavets.

 

In tekst wordt informatie gebruikt uit boek S. Harchuk «Vorming van Truskavets architectuur in XIX - eerste deel van XIX eeuw.» National Uni Lvivs Politechniqa. - Lviv, 2008, 202p.