Vrijwel geen ander internationaal kuuroord kan gasten imponeren met een diversiteit aan mineraalwater, van laaggezouten water met organische stoffen tot sterk gemineraliseerde mengsels.

 

Truskavets is beroemd om zijn mineraalwater: "Maria", "Sophia", "Bronislava", "Yuzya" en het geliefde "Naftusya".

Mineraalwaters met lage mineralisatie ("Naftusya", "Maria", "Sophia") worden toegediend voor intern gebruik en mineraalwater met een hoog gemineraliseerd gehalte (meer dan 10 g / dm3) wordt gebruikt in de balneologie.

 

💦Truskavets voorziet mensen al bijna 2 eeuwen van water uit minerale bronnen. Het staat in lijn met dergelijke Europese bekende minerale resorts, zoals Wiesbaden en Bad Reichenhalll.

 

De wateren van Truskavets bevatten veel nuttige elementen en mineralen, waardoor ze uniek en beroemd zijn over de hele wereld. Als gevolg van het passeren van de berglagen en rotsen verschijnt kristalhelder water uit het bekken van de Karpaten. 

 

Op deze manier vindt zijn verrijking met micro-elementen en medicinale stoffen plaats. De periode van "rijping" is ongeveer tien jaar, en pas daarna is het klaar om naar het aardoppervlak te komen.

 

Helende eigenschappen van mineraalwater Eigenschappen van het mineraalwater van Truskavets laten toe om het bewegingsapparaat te normaliseren en de algemene gezondheid te verbeteren.

 

Honderdduizenden mensen hebben hun gezondheid verbeterd vanwege het genezende effect van mineraalwater, de hoge competentie van het personeel en de verbazingwekkende natuur. ☘️

 

Kuuroord Truskavets en zijn omgeving worden beschouwd als de meest ecologisch schone zone van Oekraïne.

 

De therapeutische eigenschappen van het mineraalwater worden regelmatig getest in het laboratorium voor balneologie van het Bogomoletz Instituut voor fysiologie van de Nationale Academie van Wetenschap in Oekraïne. 

 

Truskavets is een van de grootste balneologische resorts in Oekraïne, gelegen op 100 km van de stad Lviv.

 

Op het gebied van het resort zijn geconcentreerde enorme reserves van verschillende soorten mineraalwater, 14 natuurlijke baden, en mineralen van "bergwas" Ozokeriet.

 

Unieke faciliteiten van mineraalwater bepalen de routebeschrijvingen van de belangrijkste badplaatsen:
I. Urologie
II. Maag/darmziekten
III. Stofwisselingsziekten

 

Het meest populaire mineraalwater van Truskavets is «Naftusya» van het veld Truskavets. 

 

Het is niet alleen rijk aan micro-elementen, maar ook aan micro-organismen - een nuttige flora voor het menselijk lichaam.

De structuur omvat stoffen van olieoorsprong, die de unieke verwerkingsfaciliteiten bepalen. Na contact met lucht worden organische stoffen van «Naftusya» vernietigd, daarom wordt het nadrukkelijk aanbevolen om het direct in de buurt van de water pompkamer te drinken.


"Mountain wax"  Ozokeriet wordt ook actief gebruikt in het resort vanwege de behandelings- eigenschappen. Het wordt op enkele kilometers van Truskavets gedolven. Ozokeriet therapie wordt gebruikt in resort vorm sinds 1947. De wax wordt gebruikt bij hittebehandeling als een ontstekingsremmend middel en als een effectieve behandeling van degeneratieve ziekten.


Naast het hoofd Medisch Profiel - Urologie, worden bijkomende ziekten ook behandeld in het resort: het spijsverteringsstelsel, musculoskeletaal systeem, cardiovasculair systeem, diabetes.


Behandelingsfaciliteiten van Truskavets mineraalwater trekken elk jaar meer de 350.000 toeristen uit verschillende landen van de wereld aan, Sinds 2018 ook uit Nederland dankzij KE Travel-health

Enkele "Regels" voor het drinken van mineraalwater in het resort van Truskavets.

Voor een effectieve behandeling moet u de volgende regels op volgen voor het drinken van mineraalwater:


Om de gevolgen van drinkwater te vermijden, wordt Truskavets mineraalwater alleen aanbevolen voor gebruik na overleg met een arts, die afhankelijk van het lichaamsgewicht, leeftijd, cardiovasculaire en urinewegsystemen een individueel behandelplan voor de client heeft opgesteld in uw eigen logboek en stappenplan.(100 ml,150 ml of 200 ml)


Het wordt aanbevolen om het water te drinken uit een porseleinen drink beker.

Lichaamsbeweging maakt deel uit van een drinkcursus.

Daarom wordt aanbevolen om het gebruik van water te combineren met een wandeling, training in de sportschool, of om te gaan zwemmen,

Om de werking van mineraalwater te verbeteren, wordt aanbevolen om dit te combineren met (onder)waterprocedures en fysiotherapie en aanvullend energie golf therapie.

 

Wij raden u af om tijdens de gehele kuur alcohol te drinken en niet te roken.

De drinkcursus moet in een staat van gemoedsrust en goed humeur worden uitgevoerd en om het beste resultaat te behalen wordt minimaal 14 dagen tot 21 dagen aanbevolen.

 

Uw maaltijden worden ook hierop aangepast, Het ontbijt, middag en avond eten door speciale voeding, hier zijn meerdere keuze in mogelijk ook vegetarische gerechten.

 

 

Zoutkamer behandeling.

 

45 min. per sessie.
Uniek zout afkomstig uit de bergen van de Karpaten.

 

De Zoutkamer is opgebouwd uit 15 ton medicinale zout, dat wordt gewonnen in de Solotvinskiy zout mijn,
Daar bevindt zich het grootste allergologish ziekenhuis ter wereld, Die aandoeningen van de luchtwegen behandeld met de hulp van Solotvyno zout. Het is dit zout dat bestaat uit 99% natriumchloride en bevat geen schadelijke onzuiverheden.

 

Het gaat om speciale therapeutische condities. Zoutdeeltjes die 1-5 micron in een concentratie van 14-16 mg / m3 meten, deze worden elke 22 minuten gelijkmatig gespoten met een vochtgehalte van 50%. Hierdoor ontstaat droge lucht en zoutnevel in de kamer, die voortdurende therapeutische invloed geeft, en doordringt in de kleinste bronchiolen van de longen.

 

De resultaten van de behandeling:
- vrije ademhaling,
- behandeling van ENT-aandoeningen: tonsillitis, faryngitis, sinusitis, riyt, pleurmonium (herstelperiode), bronchitis.
- versterking van het immuniteit systeem
- gunstig effect op het zenuwstelsel
- effectieve controle op astma: het aantal aanvallen neemt af.
- totale ontspanning, ondersteund met rustgevende muziek in de ruimte.